"Pan bucato e cacio serra to"
sponsored links
Az alábbiakban egy eredeti toszkán kenyérreceptet osztok meg veletek. A filone-t a toszkán szegény ember kenyerének is nevezik. Két dologban tértem el az eredeti recepttõl, tettem bele sót is, mert anélkül számomra elképzelhetetlen, valamint öregtésztát használtam Biga (ez egy kovász, amit napokig kell etetni) helyett.
Most egyértelmûen ez a kedvenc kenyerem, mert kívül finom ropogós, belül pedig puha. A napokban sütöttem elõször és mivel még azelõtt elfogyott, mielõtt kihûlt volna, addig nem feküdtem le, amíg egy újabb adagot be nem gyúrtam másnapra. Figyelem!!! Frissen a legjobb és tilos késsel vágni, kézzel kell tépni és pancettát vagy jófajta érlelt sonkát enni hozzá, mint ahogy azt az olaszok is teszik.
Hozzávalók 3 db-hoz:
150 g öregtészta
430 g liszt
300 ml víz ...